Jak na kytaru v elektronice? Multiefektem Zoom G1on!

Jak na kytaru v elektronice? Multiefektem Zoom G1on!

Když jsme začali hrát s Gambini, používal jsem klasickou kytarovou sestavu - efekty a kombo. Bohužel se ale většina koncertů odehrála na akcích bez zvukaře a tak moje kytara hrála jen z komba a nedostala se do finálního mixu/PA. Jak docílit za minimální náklady toho, aby se dala živá kytara použít kdekoliv, i když k tomu není vybavení?

Přemýšleli jsme, jak to řešit, a existuje hned několik variant. Do užšího výběru jsem zvolil dvě, ale žádná z nich není zrovna levná:

  1. Koupit amp simulátor typu H&K Redbox a zapojit ho před koncový zesilovač komba
  2. Koupit mikrofon a zvučit jako na klasickém koncertu
  3. Koupit multiefekt

Po několika pokusech s nahrazením aparátu Behringerem GDI-21 jsem se vrátil zpět ke klasickému kytarovému kombu. Zvuk z kopie slavného SansAmpu nebyl nic moc a z kytary se vytratila veškerá "živost". Začal jsem tak uvažovat o koupi multiefektu, který bych mohl jen zapojit do mixu a nic dalšího neřešit.

Ten by navíc sloužil pro domácí cvičení, případně i nahrávání. Začal jsem pátrat, co je aktuálně na trhu k mání...

Zoom G1on

Tenhle multiefekt vypadá na první pohled jako plastová hračka. Z plastu skutečně je, ale uvnitř se skrývá skvělý procesor s hodně věrnými simulacemi kytarových aparátů a efektů. Ovládání je velmi jednoduché a dá se napájet přes USB. Díky velikosti a malému napájecímu adaptéru (od mobilu) tak v kufru se syntezátory nezabere moc místa. Původně jsem se díval po Korg Pandora Mini, ale je to poměrně stará záležitost a Zoom G1on je zvukově na úplně jiném levelu.

Jak na kytaru v elektronice? Multiefektem Zoom G1on!Jak na kytaru v elektronice? Multiefektem Zoom G1on!

Poslechněte si ukázky reálných zesilovačů a jejich simulací z G1on:
Nahrávky pocházejí od Torsta z Hudebního fóra.

Marshall JCM800

Engl E530

Nejnovější články

Nejčtenější články