Knížka pro elektrobastlíře (zdarma)

Knížka pro elektrobastlíře (zdarma)

Už delší sobu si pohrávám s myšlenkou, že bych si postavil nějaký syntezátor. Návodů najdete na internetu hromadu. Můžete začít úplně od nuly, použít nějakou stavebnici, nebo využít Arduino a podobné mikropočítače. U všech těchto návodů se ale předpokládá, že máte znalosti elektroniky, které třeba mě úplně chybí. A přesně pro takové lidi, jako já, je tu nová knihy od Martina Malého.

Publikace Hradla, volty, jednočipy je určena pro zájemce o elektroniku, číslicovou techniku a vlastní stavbu zařízení pro Internet věcí. U čtenáře předpokládá běžné zkušenosti s počítačovou technikou. Znalost programování není nutná, i když ji v některých příkladech čtenář využije. Výklad pokrývá oblast od naprostých základů (napětí, proud, odpor, Ohmův zákon) přes základní elektronické součástky a řadu číslicových obvodů TTL (74xx) až po specializované součástky, jako jsou čidla, polovodičové paměti a jednočipové počítače.'
NIC.cz

Díky této knize by jste měli získat potřebné základy k tomu, aby jste se do něčeho mohli pustit. Na konci knihy najdete i seznam všech součástek, které se v knize používají a pokud opravdu nevíte, o co jde, je k dsipozici i nákupní seznam na Aliexpress.com.

Knížka pro elektrobastlíře (zdarma)Knížka pro elektrobastlíře (zdarma)

Kniha Hradla, volty, jednočipy - úvod do bastlení v elektronické verzi zdarma, v papírové stojí 299 Kč (249 Kč, pokud si objednáte přes IPv6).

Stáhnout, koupit nebo přečíst si můžete zde.

 

Komentáře


Nejnovější články

Nejčtenější články