Festiwall 2018

Festiwall 2018

České hudební veletrhy by jste spočítali na ruce jedné ruky. A pár prstů by vám ještě zbylo. I proto jsem si nemohl nechat ujít další ročník Festiwallu, který se tentokrát konal v prostorách nové prodejny Kytary.cz v pražských Modřanech.

Na akci jsem se nejvíc těšil na vyzkoušení kytarových komb, ale samozřejmě jsem si nenechal ujít i syntezátory a další hudební mašinky.

Ve "veletržní hale" jsem se na pár minut zastavil u stánku Novation. Vystavenou MiniNovu mám doma a s Bass Stationem jsem si pohrál na workshopu, ale konečně jsem si vyzkušel Circuit a Circuit Mono Station. V hale bylo bohužel docela rušno, takže člověk neměl klid na poslech, ale Circuit se mi líbil hodně. Překvapila mě jeho velikost (je fakt kapesní) a zvuk kopáku. Na cesty je to ideální mašinka.

U firmy Novation ještě zůstaneme. Chris Calcutt na svém workshopu představil polyfonní syntezátor Peak a kromě jeho funkcí vysvětloval i základy subtraktivní syntézy. Workshop byl v angličtině, ale věřím, že většina posluchačů rozuměla. Krom toho také ukázal, co všechno umí Circuit Mono Station a z toho jsem byl hodně překvapen - různé rytmické linky, michání oscilátorů, ... je to fakt nadupaná mašinka.

Další workshop měl na starost Honza Graves z Kytary.cz a byl zaměřený na "kalkulačky" a OP-1 od Teenage Engineering. Po chvíli mě to přestalo bavit, protože to vlastně byl spíš takový návod pro začátečníky, což už znám - "kalkulačky" jsem doma měl a videa s OP-1 jsem shlédl snad všechny, když jsem se rozhodoval, jestli ho koupit. 

Komentáře


Nejnovější články

Nejčtenější články