Teenage Engineering PO-32 Tonic - malý zázrak do kapsy

Teenage Engineering PO-32 Tonic - malý zázrak do kapsy

K Pocket Operators od Teenage Engineering jsme měl vždy takový skeptický vztah. Syntezátory a grooveboxy, co vypadají jako vykuchaná kalkulačka? Řadil jsem je spíše k hračkám s 8-bitovým zvukem. Hodně jsem se ale mýlil a nový PO-32 mě zaujal natolik, že zřejmě zakotví v mé sestavě.

Teenage Engineering PO-32 Tonic je rytmická mašinka. Umí všechny potřebné zvuky bicích, které by jste mohli potřebovat a navíc i basovou linku. Má 3 zvukové presety, každý jednotlivý zvuk můžete ladit pomocí dvou potenciometrů. K dispozici je 16 patternů, sekvencer a možnost synchronizace s dalšími zařízeními.

Basová linka není určena na nějaké přesné hraní. Je to spíše doplňěk. Výšku tónu nastavujete potenciometrem, takže k jejímu zapojení do tracku bude potřeba trochu hudebního sluchu.

PO-32 má taky skvělé efekty a umí nahrávat automatizaci parametrů. Běží na dvě tužkové baterky, takže ho s sebou můžete brát kamkoliv a jamovat si do sluchátek.

Velkou novinkou je zabudovaný mikrofon, díky kterému můžete do PO-32 přenášet zvuky a patterny, které jdou vytvořit v aplikaci Microtonic. Jak to přesně bude fungovat zatím nevím, ale jdu to zjistit :-)

Nejnovější články

Nejčtenější články