Korg Monologue

Korg Monologue

Když nedávno společnost Korg sdílela na sociálních sítích obrázek s pěti barevnými proužky a nápisem "už brzy", začalo se o novince spekulovat. Nová Volca, Electribe, ...? Teď už máme jasno.

Novinka se jmenuje Korg Monologue a jedná se o monofonní analogový syntezátor. Jedná se vlastně o takovou odlehčenou, ale zároveň vylepšenou verzi syntezátoru Minilogue. Co se týká zvukového modulu, zde (alespoň mě) Korg moc nezaujal, ale je tu pár věcí, které posouvají práci s nástrojem zase o kousek dál.

Nový Korg MonologueNový Korg Monologue

Monologue obsahuje 16-ti stopý sekvencér, což je například výhoda oproti MicroBrute od Arturie, který sice sekvencér obsahuje, ale dá se používat spíš pro arpeggia. Vzhledem k tomu, že cena je podobná ($300), tak se jedná o přímého konkurenta a pro Korg by sekvencér mohl být velikou výhodou.

Co mě ale zaujalo nejvíc, je grafický displej. Ten umožňuje vizualizaci vámi tvořeného zvuku a vy tak přímo vidíte, co se ze zvukem (vlnou, obálkou, atd.) děje. Takovou možnost jste dosud měli spíše u počítačových programů a VSTi nástrojů ale u hardwareového zařízení ne.

Korg Monologue - displejKorg Monologue - displej

Kromě toho slouží displej k úpravě a vizualizaci sekvenceru a dalších parametrů.

Jsem rád, že se výrobci vrací k používání klasického MIDI konektoru a u Minilogue tomu není jinak. Samozřejmostí je také USB/MIDI rozhraní, takže s propojením si nemusíte lámat hlavu. Takovým bonusem navíc je pak možnost nastavit mikrotonální stupnice, nebo provoz na baterky.

Korg Monologue v červené barvěKorg Monologue v červené barvě

A pro vybíravé je možnost vybrat si z 5 barev, aby vám nástroj barevně zapadl do studia :-)

Na výběr je z 5 barevNa výběr je z 5 barev

 

 

 

Nejnovější články

Nejčtenější články