Jak sledovat inzeráty na hudebních bazarech

Jak sledovat inzeráty na hudebních bazarech

Rád zkouším nové věci a tak často brouzdám po hudebních bazarech a hledám nějaké zajímavé krabičky a mašinky. Někdy ale hledám konkrétní věc a abych nemusel každou chvíli chodit na spoustu stránek, začal jsem hledat možnost, jak to zautomatizovat. A řešení jsem našel.

Protože jsem webový vývojář a znám tak technologie, které s webem souvisí, jako první mě napadlo sledování pomocí RSS. Našel jsem vhodnou aplikaci a úspešně toto řešení používal. Pokud by vás to zajímalo, napsal jsem o tom kdysi článek.

Nevýhodou tohoto řešení bylo, že na každou věc, kterou jste sháněli, bylo potřeba vytvořit nový RSS feed. Někdy se změnila struktura stránek, takže bylo potřeba napsat nová pravidla a v neposlední řadě, museli jste chodit do RSS čtečky.

Pak jsem ale objevil slovenský projekt Flanger.cz (.sk).

Bazaro-hledač Flanger.cz

Flanger je vlastně agregátor inzerátů z hudebniforum.cz, MIDI.cz, Aukro a Bazoš.cz/.sk. Neumí jenom Sbazar.cz, protože ten je řešen trochu jinak a data z něj nedou jednouše získat pro zpracování.

Výsledky hledání na jednom místěVýsledky hledání na jednom místě

Máte zde tedy všechny inzeráty na jednom místě. Aktualizace probíhá celkem často, takže se nemusíte bát, že něco propásnete.

Nejdůležitější funkcí je ale pro mě upozornění na e-mail. Vlastně na ten web ani nemusíte chodit. Nastavíte si upozornění a nové inzeráty sám budou chodit e-mailem.

Tak co, ještě pořád brouzdáte po všech čertech?

Komentáře


Nejnovější články

Nejčtenější články