Nový brutální systém od Arturia - MiniBrute 2

Nový brutální systém od Arturia - MiniBrute 2

V pondělí představila Arturia nástupce svého syntezátoru MiniBrute. V úterý pak přidali verzi se sekvencerem a dnes, jako třešničku na dortu, dva Eurorack systémy. Systém MiniBrute je tak kompletní.

MiniBrute 2 & 2S

Hlavní změnou oproti první verzi je patchbay, který nabízí 48 vstupů/výstupů. Tím se nový MiniBrute posouvá do kategorie semi-modulárních syntezátorů. Dvojka je plně analogový monofonní syntezátor se dvěma oscilátory, možností kombinovat vlny, kvalitním filtrem, dvěma LFO a samozřejmě ADSR obálkou. Je zde také vstup/výstup systému Link, který zajišťuje propojení bez použití MIDI, o tom ale dále v článku.

Klávesová verze obsahuje arpeggiator, step sekvencer a after-touch převzatý zřejmě z kontroleru KeyStep. Hodí se tak spíš pro živé kapely, kde si na něj chcete pořádně zahrát.

Na verzi se sekvencerem klávesnici nehledejte, i tak si na něj v případě potřeby můžete zahrát na živo. Sekvencer zřejmě vychází z BeatStep-u, obsahuje paměť na 64 sekvencí, které je možné různě spojovat/řadit. Do sekvenceru jde ale uložit i automatizace (LFO, ENV, GATE, CV, Pitch), takže se hodí i pro hraní live setů.

MiniBrute 2MiniBrute 2

RackBrute 3U & 6U

Arturia jde s dobou, a kromě rozšíření syntezátoru o patch-bay, představila také dva systémy pro Eurorack moduly.

MiniBrute 2S & RackBruteMiniBrute 2S & RackBrute

Link

Novinkou je také technologie Link. Ta umožňuje syntezátor propojit s Eurorack systémem. Propojení je řešeno přes stojánek, do kterého se dají tyhle nové "brutalitky" zapojit. Osobně v tomhle moc přínos nevidím - řídil bych se raději klasikou MIDI/CV.

Nejnovější články

Nejčtenější články