Cenově dostupné bicí syntezátory a samplery - 2. část

Cenově dostupné bicí syntezátory a samplery - 2. část

Ačkoliv se dnes objevuje stále více cenově dostupných syntezátorů, tak na bicí mašinky se trochu zapomíná. Mít tak kvalitní a zároveň cenově dostupnou rytmickou sekci je trochu oříšek.

MFB 522 (Analog)

Sníte o Rolandu TR-808? Chcete poctivý analogový drumsynth a nechcete utratit všechny peníze? MFB 522 je analogová mašinka zvukově podobná právě TR-808. Na bazaru se dá sehnat i za 5.000,- (když máte štěstí) a zvukově je na tom hodně dobře.

Místo TR-808 můžete mít třeba MFB 522Místo TR-808 můžete mít třeba MFB 522

Novation Drum Station (Digitál)

Drum Station už jsem představoval v samostatném článku. Když to shrnu, tak: digitální simulace TR-808 a TR-909, omezení v polyfonii, cena na bazaru 4-5.000,-

Digitální TR-808 a TR-909? Třeba Novation Drum StationDigitální TR-808 a TR-909? Třeba Novation Drum Station

Alesis SR-16 (Digitál)

Ne. Nezbláznil jsem se. Naopak jsem docela překvapen, že většina lidí, co se zabývá elektronickou muzikou úplně ignoruje automatické bubeníky. Alesis SR-16 je jeden z nejprodávanějších. Vyrábí se, v podstatě beze změn, už od roku 1990. I když je to klasický automatický bubeník, dá se ovládat přes MIDI a má v sobě několik presetů, které se dají použít pro elektronickou muziku. Třeba i drumkit, který zní jako TR-808. A cena? Na bazarech od 1.000,-

Automatický bubeník Alesis SR-16Automatický bubeník Alesis SR-16

Nebál bych se vyzkoušet i novější modely nebo jiné výrobce. Myslím, že každý bude mít nějaký elektronický drumkit.

JoMoX Mbase 11 (Analog)

Řekl bych, že základ bicích v elektronické muzice je kopák. Pokud vám bude stačit kvalitní kopák a pro zbytek třeba sampler, tak můžete vyzkoušet nějaký analogový kick synth. Nejdostupnější je asi JoMox MBase 11. Na něm si vykroutíte jakýkoliv zvuk.

Analogový kopák JoMoX MBase 11Analogový kopák JoMoX MBase 11

Teenage Engineering PO-12 (Digitál)

Kalkulačka? Teenage Engineering přišla s řadou Pocket Operator, což jsou miniaturní mašinky, které vypadají jako kalkulačka. PO-12 je digitální bicí mašinka, která se hodí spíš vyznavačům 8-bitového zvuku. Na druhou stranu stojí cca 1.600,- Kč a jako bonus obsahuje hodiny a budík :-)

Teenage Engineering PO-12Teenage Engineering PO-12

Nejnovější články

Nejčtenější články